Home » Новини

Новини

Грамота за добро сърце и добри дела!

ПРОЕКТ „ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ С МУЗИКАЛНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ“

    

На 03.12.2018 г. от 16,30 Музикално студио „ДОРИ ДИОС“ и децата на НУИ „Панайот Пипков“ откриха Коледен базар в детската градина.
Невероятен Коледен концерт с изпълненията на децата от Музикалния център с вокален педагог Доротея Люцканова имаха възможност да чуят официалните гости, родителите и децата на ДГ "Надежда". Всички се включиха и запяха познати Коледни мелодии. А най-даровитите певци от Вокална група "Надежда" не се стърпяха да попеят на микрофона. Вечер изпълнена с Коледни вълшебства и прекрасна музика, която нямаше край!
Огромни благодарности на г-жа Йонита Иванова началник отдел "Образование" в Община Плевен, г-н Генадий Гешев директор Център за работа с деца Плевен и г-жа Марияна Бонджева, който уважиха труда на родителите, екипа и децата на детската градина и усетиха магията на Коледа заедно с нас.

  

Малчугани от ДГ „Надежда“ – Плевен гостуваха в ХГ „Дарение Светлин Русев“

  

Във втория лъч по Проект на НЧ „Тракия-2013“ и Община Плевен в памет на академик Светлин Русев „Защо е път, ако не води към храма…“ децата от подготвителна група 6-годишни „Слънчо“ от ДГ „Надежда“ – Плевен посетиха Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ – Плевен, където милите служители с много търпение и усмивка ги разведоха и показаха безцените картини и експонати на галерията. Приканиха всички деца да посетят галерията заедно със своите родители и да се потопят в необятните произведения на изкуството. Сбогувахме се с обещанието пак да се видим, сподели директорът на градината Людмила Стефанова.

В чест на Първи ноември – Празникът на народните будители, най-ранобудните деца в ДГ „Надежда“ – Плевен посрещаха тази сутрин с питка приятелите си и родителите. Това съобщи директорът Людмила Стефанова. А всички деца от Първа, Втора, Трета и Четвърта група нарисуваха най-дългия трибагреник, на всяка част от него е изписано името и групата на детето, което го е изработило. Децата с помощта на екипа на детската градина украсиха сградата с него, с пожеланието да имаме още нови народни будители, които да подклаждат жаждата на децата за знания!

Трибагреникът ще посреща тази вечер родителите на входа на детската градина.

Ден на народните будители и венец за Патрона на Основно училище " Васил Левски" от децата на ДГ "Надежда".
Чудесните второкласници ни посрещнаха гордо строени пред паметника на своя патрон. Благодарим на екипа на ОУ " Васил Левски" и на Директор Таня Тонева, че ни посрещат  отворни сърца. 
Група “ Слънчо“ спечелиха в конкурс “ Нарисувай ми приказка“
ЧЕСТИТО ДЕЦА ЗАСЛУЖАВАТЕ ГО!
Привет,
Пиша Ви от dm България във връзка с конкурса „Нарисувай ми приказка“. Поздравления за чудесните рисунки, които спечелиха една от десетте групови награди- посещение на куклено представление, и с удоволствие бихме искали да поканим децата от Група Слънчо от ДГ Надежда-Плевен, участвали в нашия конкурс „Нарисувай ми приказка“ на кукленото представление „ Ах, този змей“ на 15.11.201...8 от 10:30 часа в Драматично-Куклен Театър „Иван Радоев“ - гр. Плевен.
Във връзка с планираните дейности по Безопасност на движението по пътищата в Годишния план на ДГ „Надежда“ – Плевен децата от ПГ 5-годишни „Приятели“ бяха на гости на ОУ „Васил Левски“, където милите домакини им от училището предоставиха специално изградената площадка по БДП. Това съобщи директорът на детската градина Людмила Стефанова. Децата с помощта на учителите си затвърдиха и обогатиха знанията и уменията свързани с безопасното предвижване на малките по пътя им до детската градина. Голяма емоция предизвикаха малките знаци и светофари, които пропускаха натовареното движение.

       

Децата от ПГ 6 годишни „Слънчо“ в ДГ „Надежда“ днес пътуваха до гр. Червен Бряг и посетиха „Музей на открито създаден по Проект „Пътят на глината“
Благодарение на Проект "Защо е път, ако не води към храма..." реализиран от НЧ "Тракия - 2013" с финансовата подкрепа на Община Плевен в памет на академик Светлин Русев

Вълшебства се създават от глина в ръцете на майстора и благодарение на НЧ "Тракия - 2013", Община Плевен и "Музей на открито" в гр. Червен Бряг и децата ще имат възможността да моделират вълшебствата си от глина. Ще организираме изложба с изделията създадени от детските ръце за всички родители и обществеността!
Детска градина „Надежда“
участва в Проект на МОН Педагогическа практика
„Утринна приказка“
Настоящият адаптационен психолого-педагогически и методически практикоприложен модел е ориентиран към 3-годишното дете, на което му предстои постъпване в първа група в детката градина, особено ако преди това не е посещавало ясла и за „представители на семейната общност“ когато говорим за родители и семейство. Това е продиктувано от обстоятелството, че днес децата на тази възраст по различни причини се отглеждат не само от своите родители, но и от други членове на семейството в поширокия смисъл на думата. В тази връзка този модел има за цел да отговори на следните въпроси: - доколко предучилищната институция е подготвена да приема деца, които за първи път се отделят от семейната среда и да предлага варианти за това; - доколко представителите на семейната общност са готови да сътрудничат на учителите, които ще приемат, обучават и възпитават децата на тригодишна възраст и да предложат варианти за активно участие в този процес; - как в процеса на адаптация детето трябва да „преживее“ трансформацията на преживяванията си в прехода от семейната среда към нова социално-педагогическа среда и да изпита удоволствие от преживяното и радост от играта.

Национална седмица на четенето“ Стартира в ДГ „Надежда“ на 22.10.2018 г. с Гости от ОУ „Васил Левски“ град Плевен. Децата и техните класни ръководители бяха приготвили занимателни задачки за децата, подариха ни книжки и изработиха плакат с любими детски приказки.

 

август 2021
П В С Ч П С Н
« февр.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031