Home » Новини

Новини

Списък приети деца за първо класиране 2020/2021 г.

ПРОЕКТ „ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ С МУЗИКАЛНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ“

    

На 03.12.2018 г. от 16,30 Музикално студио „ДОРИ ДИОС“ и децата на НУИ „Панайот Пипков“ откриха Коледен базар в детската градина.

Невероятен Коледен концерт с изпълненията на децата от Музикалния център с вокален педагог Доротея Люцканова имаха възможност да чуят официалните гости, родителите и децата на ДГ „Надежда“. Всички се включиха и запяха познати Коледни мелодии. А най-даровитите певци от Вокална група „Надежда“ не се стърпяха да попеят на микрофона. Вечер изпълнена с Коледни вълшебства и прекрасна музика, която нямаше край!

Огромни благодарности на г-жа Йонита Иванова началник отдел „Образование“ в Община Плевен, г-н Генадий Гешев директор Център за работа с деца Плевен и г-жа Марияна Бонджева, който уважиха труда на родителите, екипа и децата на детската градина и усетиха магията на Коледа заедно с нас.

  

Малчугани от ДГ „Надежда“ – Плевен гостуваха в ХГ „Дарение Светлин Русев“

  

Във втория лъч по Проект на НЧ „Тракия-2013“ и Община Плевен в памет на академик Светлин Русев „Защо е път, ако не води към храма…“ децата от подготвителна група 6-годишни „Слънчо“ от ДГ „Надежда“ – Плевен посетиха Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ – Плевен, където милите служители с много търпение и усмивка ги разведоха и показаха безцените картини и експонати на галерията. Приканиха всички деца да посетят галерията заедно със своите родители и да се потопят в необятните произведения на изкуството. Сбогувахме се с обещанието пак да се видим, сподели директорът на градината Людмила Стефанова.

В ДГ „Надежда“ – Плевен нарисуваха най-дългия трибагреник за Деня на будителитеhttps://plevenzapleven.bg/blog/2018/11/01/%D0%B2-%D0%B4%D0%B3-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D1%8A-200503/?fbclid=IwAR1jq7cuWQeuvn3WHa9ZlOpb22xiHe0-bifhdO08wJDV6FYye6WEPst1lYw

В чест на Първи ноември – Празникът на народните будители, най-ранобудните деца в ДГ „Надежда“ – Плевен посрещаха тази сутрин с питка приятелите си и родителите. Това съобщи директорът Людмила Стефанова. А всички деца от Първа, Втора, Трета и Четвърта група нарисуваха най-дългия трибагреник, на всяка част от него е изписано името и групата на детето, което го е изработило. Децата с помощта на екипа на детската градина украсиха сградата с него, с пожеланието да имаме още нови народни будители, които да подклаждат жаждата на децата за знания!

Трибагреникът ще посреща тази вечер родителите на входа на детската градина.

Ден на народните будители и венец за Патрона на Основно училище “ Васил Левски“ от децата на ДГ „Надежда“.
Чудесните второкласници ни посрещнаха гордо строени пред паметника на своя патрон. Благодарим на екипа на ОУ “ Васил Левски“ и на Директор Таня Тонева, че ни посрещат  отворни сърца. 

Група “ Слънчо“ спечелиха в конкурс “ Нарисувай ми приказка“
ЧЕСТИТО ДЕЦА ЗАСЛУЖАВАТЕ ГО!

Привет,
Пиша Ви от dm България във връзка с конкурса „Нарисувай ми приказка“. Поздравления за чудесните рисунки, които спечелиха една от десетте групови награди- посещение на куклено представление, и с удоволствие бихме искали да поканим децата от Група Слънчо от ДГ Надежда-Плевен, участвали в нашия конкурс „Нарисувай ми приказка“ на кукленото представление „ Ах, този змей“ на 15.11.2018 от 10:30 часа в Драматично-Куклен Театър „Иван Радоев“ – гр. Плевен.

Деца от ДГ „Надежда“ – Плевен учиха правилата за безопасност на пътя в ОУ „Васил Левски“

Във връзка с планираните дейности по Безопасност на движението по пътищата в Годишния план на ДГ „Надежда“ – Плевен децата от ПГ 5-годишни „Приятели“ бяха на гости на ОУ „Васил Левски“, където милите домакини им от училището предоставиха специално изградената площадка по БДП. Това съобщи директорът на детската градина Людмила Стефанова. Децата с помощта на учителите си затвърдиха и обогатиха знанията и уменията свързани с безопасното предвижване на малките по пътя им до детската градина. Голяма емоция предизвикаха малките знаци и светофари, които пропускаха натовареното движение.

          Децата на ДГ „Надежда“ Плевен ще засадят същинска малка горичка тази есен, след като спечелиха дръвчета за засаждане и комплекти за отглеждане на собствени дървета в играта, организирана съвместно от Gorata.bg и DAIKIN.

В надпреварата под надслов „Засаждаме бъдеще“  ДГ „Надежда“ участва с авторска снимка на Ева Владиславова Хубчева от ПГ 5 годишни „Приятели“  В надпреварата взеха участие 370 участника – предучилищни групи, училищни класове, сдружения, читалища, гимназии, детски центрове. За тях се натрупаха общо 67 101 гласа.

Децата ще получат своята награда –  малка „гора“ в две части: едната ще се състои от 20 дръвчета, които са готови за засаждане веднага, а втората – от 30 пакета за отглеждане на собствено дърво.

Опаковането на дръвчетата започна тази неделя, 21 октомври. След това ще потеглят по своите пътища из страната, за да бъдат засадени от децата.

Заедно можем повече!

Децата от ПГ 6 годишни „Слънчо“ в ДГ „Надежда“ днес пътуваха до гр. Червен Бряг и посетиха „Музей на открито създаден по Проект „Пътят на глината“

Благодарение на Проект „Защо е път, ако не води към храма…“ реализиран от НЧ „Тракия – 2013“ с финансовата подкрепа на Община Плевен в памет на академик Светлин Русев

Вълшебства се създават от глина в ръцете на майстора и благодарение на НЧ „Тракия – 2013“, Община Плевен и „Музей на открито“ в гр. Червен Бряг и децата ще имат възможността да моделират вълшебствата си от глина. Ще организираме изложба с изделията създадени от детските ръце за всички родители и обществеността!

Детска градина „Надежда“

участва в Проект на МОН Педагогическа практика

„Утринна приказка“

Настоящият адаптационен психолого-педагогически и методически практикоприложен модел е ориентиран към 3-годишното дете, на което му предстои постъпване в първа група в детката градина, особено ако преди това не е посещавало ясла и за „представители на семейната общност“ когато говорим за родители и семейство. Това е продиктувано от обстоятелството, че днес децата на тази възраст по различни причини се отглеждат не само от своите родители, но и от други членове на семейството в поширокия смисъл на думата. В тази връзка този модел има за цел да отговори на следните въпроси: – доколко предучилищната институция е подготвена да приема деца, които за първи път се отделят от семейната среда и да предлага варианти за това; – доколко представителите на семейната общност са готови да сътрудничат на учителите, които ще приемат, обучават и възпитават децата на тригодишна възраст и да предложат варианти за активно участие в този процес; – как в процеса на адаптация детето трябва да „преживее“ трансформацията на преживяванията си в прехода от семейната среда към нова социално-педагогическа среда и да изпита удоволствие от преживяното и радост от играта.

Национална седмица на четенето“ Стартира в ДГ „Надежда“ на 22.10.2018 г. с Гости от ОУ „Васил Левски“ град Плевен. Децата и техните класни ръководители бяха приготвили занимателни задачки за децата, подариха ни книжки и изработиха плакат с любими детски приказки.

 

август 2020
П В С Ч П С Н
« февр.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31